Prywatność i Twoje dane

Kto jest administratorem Twoich dokumentów, jak są przechowywane i chronione, z jakich podmiotów podprzetwarzających korzystamy, jak długo przechowujemy dane i jak usunąć konto.

Twoje dokumenty należą do Ciebie

W odniesieniu do przesyłanych przez Ciebie dokumentów, skanów i szablonów to Ty jesteś administratorem, a DocuTract działa jako Twój podmiot przetwarzający: przetwarzamy te treści wyłącznie w celu świadczenia usługi i wyłącznie na Twoje polecenie. W pełni reguluje to nasza Umowa powierzenia przetwarzania danych, a Polityka prywatności wyjaśnia, co przetwarzamy i dlaczego.

Jak chronione są Twoje pliki

  • Szyfrowane podczas przesyłania, przechowywane w prywatnym magazynie. Pliki są przesyłane wyłącznie szyfrowanym połączeniem (HTTPS) i przechowywane w prywatnym magazynie dostępnym tylko przez krótkotrwałe linki o ograniczonym zakresie.
  • Otworzyć je może tylko Twoja przestrzeń robocza. Dokumenty i szablony należą do przestrzeni roboczej; inne przestrzenie robocze ich nie widzą.
  • Nigdy nie sprzedawane, nigdy nie używane do trenowania modeli. Nie sprzedajemy ani nie udostępniamy Twoich treści i nigdy nie są one wykorzystywane do trenowania jakichkolwiek modeli AI.

Podmioty podprzetwarzające

Do ekstrakcji danych i świadczenia usługi korzystamy z niewielkiej grupy podmiotów podprzetwarzających:

  • ekstrakcja AI/OCR;
  • uwierzytelnianie i przechowywanie plików;
  • renderowanie PDF;
  • operator płatności;
  • analityka włączana za zgodą.

Aktualna lista wraz z regionami, w których każdy z nich przetwarza dane, znajduje się w DPA.

Dokumenty przesyłane przez Twoich klientów

Gdy klient przesyła pliki przez link do zbierania dokumentów, najpierw zgadza się na automatyczny odczyt plików w celu wypełnienia dokumentu. Te pliki stają się częścią Twojego dokumentu i są traktowane dokładnie tak jak skany, które przesyłasz sam.

Okres przechowywania

Przechowujemy Twoje treści, dopóki Twoje konto jest aktywne. Jeśli usuniesz konto, usuniemy lub zanonimizujemy Twoje dane osobowe w ciągu 30 dni, z wyjątkiem zapisów, które musimy zachować z przyczyn prawnych lub księgowych (na przykład faktur).

Twoje prawa

W każdej chwili możesz uzyskać dostęp do swoich danych osobowych, poprawić je, wyeksportować lub usunąć; Polityka prywatności wyjaśnia, jak to zrobić.

Aby usunąć konto, otwórz Ustawienia profilu i użyj Usuń konto. Jeśli jesteś właścicielem przestrzeni roboczej z innymi członkami, najpierw przekaż jej własność.

Pytania

W każdej sprawie dotyczącej prywatności, na którą ta strona i Polityka prywatności nie odpowiadają, napisz do nas przez stronę kontaktową.